תפריט נגישות

לזכרם - מיזמים באוניברסיטה

מרחב הנצחה זה הוקם כדי לכבד ולזכור את חברי וחברות קהילת האוניברסיטה שנפלו או נרצחו במהלך מלחמת חרבות ברזל. האתר נועד להיות מקום המאפשר לנו לשתף, לשמר את הזיכרון ולהנציח את מורשתם.

באתר תוכלו למצוא את סיפורי חייהם של הנופלים והחללים, לצד תמונות וזיכרונות אישיים. אנו מזמינים אתכם, לקחת חלק פעיל בהנצחה על ידי כתיבה ושיתוף זיכרונות, העלאת תמונות וחומרים אודות הנופלים והחללים.

באתר מופיעים סטודנטים.ות, בוגרים.ות, חברי וחברות סגל ובני משפחה מדרגה ראשונה של סטודנטים וחברי סגל אשר נפלו או נרצחו במהלך מלחמת חרבות ברזל.

בעתיד, נרחיב את האתר כך שיכלול את כלל חללי ונופלי מערכות ישראל, חברי קהילת האוניברסיטה, מאז הקמתה.

הזיכרון מאחד ומחזק אותנו כקהילה. בהנצחתם, אנו מבטיחים שמורשתם תמשיך להתקיים. זוהי המחויבות שלנו - לזכור ולהזכיר, למענם ולמען העתיד.

לכל שאלה, הצעה או צורך בתמיכה, אנא צרו קשר:
שירן דולינסקי, sdolinsky@bgu.ac.il

  •  
  • עלון עשייה פקולטית, מלחמת חרבות ברזל, הפקולטה למדעי הרוח והחברה
  • התכנסנו היום (06.10.2024) לציון שנה לשבעה באוקטובר, יום שמחת תורה תשפ"ד, היום שממנו אנחנו כבר לא אותם אנשים.
    בבוקר ההוא, החלה מתקפת הטרור האכזרית על יישובי הנגב המערבי, שגבתה את חייהם של רבים - נשים, גברים, זקנים, ילדים, חיילים ואזרחים.
    החברה הישראלית כולה עדיין נושאת את האובדן הגדול שנפער באותו היום. רבים מאיתנו עדיין נושאים את אירועי היום ההוא בליבם. 101 חטופים וחטופות עדיין לא נמצאים כאן אתנו.
    עבורנו, קהילת אוניברסיטת בן גוריון, האובדן הוא עמוק במיוחד. בשבעה באוקטובר ובמהלך מלחמת חרבות ברזל, איבדנו למעלה ממאה מחברי וחברות הקהילה שלנו – סטודנטים וסטודנטיות, בוגרים ובוגרות, חברי וחברות סגל ובני משפחות.
    כל אחת ואחד מהם עולם ומלואו, וחסרונם מורגש בלבבותינו. היום, אנו מבקשים לעצור. לתת מקום לכאב, לגעגוע, ולזיכרון. להתאחד בתפילה ובתקווה, ולחזק זו את זה.
    "חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא מבארי. מכפר עזה. משדרות. מאופקים. לזכור ולא לשכוח עד ליום אחרון. לא כדי להזין את הפחד – להפך, כדי לכונן את התקווה" (חן ארצי סרור).
    התכנסות לציון אירועי השבעה באוקטובר תשפ"ה (2024) ומעגלי שיח באוניברסיטת בן גוריון בנגב
בניית אתרים: לוגו חברת תבונה